X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Au fost desemnaţi învingătorii ediției a III-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii

11 sep. 2013,, 10:08   Societate
2438 0
Foto: trm.md
Biblioteca Naţională a anunţat marţi învingătorii ediției a III-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, care s-a desfăşurat în perioada 31 august - 5 septembrie, fiind organizat sub patronajul UNESCO şi primei doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

Potrivit Agenţiei "Infotag", directorul Bibliotecii Naţionale, Alexei Rău, a menţionat, în cadrul ceremoniei de premiere, că "festivalul se desfăşoară pentru a treia oară cu scopul de a promova lectura, cărţile, pentru a determina un număr cît mai mare de oameni să frecventeze bibliotecile şi să participe la completarea fondurilor de carte, inclusiv investitorii, funcţionarii, persoane ce activează în diverse domenii".

Margareta Timofti a remarcat că "festivalul este o modalitate suplimentară de a relata locuitorilor Moldovei despre fondul de carte din biblioteci, despre cele mai bune, unice şi cele mai citite cărţi".

"Este important de a desfăşura cît mai des asemenea acţiuni pentru a stimula interesul cititorilor faţă de cărţi şi biblioteci. Sper că, datorită acestui festival, va creşte numărul cititorilor şi vizitatorilor în biblioteci", a menţionat ea.

În rezultatul studiilor efectuate, învingători la categoria "Cel mai activ cititor" au devenit Ghenadie Popovici din Ungheni, Andrei Anipuleac din Anenii Noi, Sergiu Darie din Hînceşti.

Cele mai active familii au fost desemnate familia Bejenari din Ungheni, Funcu din Bălţi, Gundari din Ştefan Vodă. Titlul de cele mai bune biblioteci l-au căpătat biblioteca din Ştefan Vodă, Bălţi, Anenii Noi.

De asemenea, au fost desemnaţi învingătorii la categoria "Cel mai bun site, blog", "Cea mai mare donaţie de carte".

Toţi învingătorii au primit diplome şi premii băneşti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?