Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cele mai extreme puncte poştale din lume, unde nu ajunge nici semnalul GSM

16 sep. 2018,, 06:03   Externe
3993 0

În secolul tehnologiei, poşta electronică este la putere

Este un miracol însă că pînă şi în cele mai ostile, sălbatice şi neprimitoare locuri de pe planetă vechile scrisori în plic ajung la destinaţie. Mai mult, acolo unde nu ajunge semnalul GSM, iar Internetul este doar un cuvînt în dicţionar, există sute de oameni care aşteaptă cu sufletul la gură veşti scrise de la zeci de mii de kilometri distanţă.

Tierra del Fuego, Argentina: Este cel mai sudic punct poştal din Americi. De-a lungul timpului a devenit o atracţie turistică pentru că... este Poşta de la Capătul Lumii. Sediul poştal se află la capătul unei străzi fără nume de pe Insula Grande de Tierra del Fuego. Clădirea a fost ridicată din bucăţi de metal, plastic şi lemn aduse de ape şi a fost îmbrăcată de hîrtiuţe mici cu mesaje scrise de turiştii care au trecut pe aici.

Post Office Bay, Insula Floreana, Galapagos: Este cea mai cunoscută cutie poştală din lume pentru că aici poştaşul trebuie să vină personal pentru a aduce corespondenţa. Post Office Bay a fost înfiinţat la finele secolului XIX, cînd vînătorii de balene au simţit nevoia de veşti de acasă. Aici au primit veşti de acasă de-a lungul istoriei peste 1.700 de oameni, în ciuda faptului că destinaţia este în mijlocul Oceanului.

Insula Hideaway, Vanuatu: Singurul oficiu poştal subacvatic din lume se află în sudul Oceanului Pacific. Vuanuatu este o naţiune care poapulează 80 de insule. Singurul oficiu poştal subacvatic din lume a fost inaugurat în 2003 în rezervaţia naturală Hideway Island. Un steag special a fost ridicat deasupra cuştii poştale pentru a semnala de la distanţă prezenţa oficiului. Corespondenţa e sigilată şi livrată cu şalupa.


Insula Tanera Mor, Scoţia: Oficiul poştal de pe insula Tanera Mor, Scoţia, este cel mai nordic din Regatul Unit: a fost inaugurat la 1 septembrie 1970, cu aprobarea Royal Mail.

Cel mai nordic oficiu poştal din lume are un singur destinatar: Moş Crăciun. Se află la 8 km nord de Rovaniemi, cel mai apropiat punct poştal de Polul Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?