X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

FMI cere finalizarea rapidă a uniunii bancare europene

10 sep. 2013,, 15:00   Externe
3039 0
Foto: finanzainchiaro.it
Propusa uniune bancară din Uniunea Europeană trebuie să fie rapid finalizată, a afirmat marţi Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), la o conferinţă desfăşurată la Paris, transmite Reuters.

'Ne gîndim foarte mult la zona euro ca la un vapor frumos care a fost construit, antrenat pentru ape calme, dar care nu este încă complet finalizat pentru cele dure. Încă trebuie efectuate multe lucruri la această uniune bancară. Dacă am astăzi un mesaj, este că această parte specială a vaporului trebuie finalizată, completată, iar esenţială este viteza cu care se realizează', a declarat şeful FMI.

Luna trecută, Comisia Europeană a propus înfiinţarea unei autorităţi unice care va avea puterea de a decide cînd băncile trebuie salvate sau închise, în pofida faptului că oficialii germani sînt de părere că aceste prevederi încalcă tratatele europene, care limitează puterile Bruxellesului asupra finanţelor naţionale.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, mecanismul unic de rezoluţie pentru uniunea bancară va avea un nou board, format din reprezentaţii Băncii Central Europene, Comisiei Europene şi ai autorităţilor naţionale competenţe (şi anume, cele ale statelor în care se află sediul central al băncii, precum şi sucursale şi/sau filiale ale acesteia). Acest comitet ar avea competenţe largi pentru a analiza şi a defini modul de abordare a rezoluţiei unei bănci: ce instrumente trebuie utilizate şi cum ar trebui să se implice Fondul european de rezoluţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?