X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Mocanu aduce acuzații dure lui Leancă, Lazăr și Arapu: În mod sigur vor ajunge la pușcărie (VIDEO)

9 sep. 2013,, 13:43   Politică
15255 7
Foto: noi.md
Mișcarea Populară Antimafie îi acuză pe premierul Iurie Leancă și subalternii acestuia, miniștrii economiei și finanțelor, Valeriu Lazăr și Anatol Arapu, de subminarea economiei naționale în urma tranzacțiilor în cazul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. Acuzațiile au fost făcute publice astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Președintele MPA, Sergiu Mocanu, a dat garanții că pe Leancă, Lazăr și Arapu îi așteaptă pușcăria. ”BEM și AIC au fost furate în cel mai cinic mod posibil. Aceasta este cea mai mare performanță a Guvernului Leancă la 100 de zile de activitate. Pînă și un om cu chip european poate deveni un criminal într-o guvernare criminală. Iurie Leancă, alături de alți doi colegi ai săi, Lazăr și Arapu, se fac vinovați de subminarea economiei naționale. Ei vor fi primii vizați într-un dosar penal. Îi avertizez public să încerce să-și revadă cît de cît pozițiile, pentru că în mod sigur vor ajunge la pușcărie”, a specificat Mocanu.

Liderul Antimafie a adăugat că Anatol Arapu a fost ales în funcția de ministru al finanțelor anume pentru a asigura tranzacția cu Banca de Economii. ”Fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruța, a refuzat să îndeplinească această misiune. I-a fost de ajuns, probabil, dosarul cu Sandulache. Arapu, dar și alți oameni care au vrut să vină în funcția de ministru al finanțelor, au fost tatonați de către Filat personal pentru a asigura această tranzacție”, a precizat Mocanu.

De asemenea, Mocanu a adăugat că aceste tranzacții au fost efectuate în complicitate cu liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. ”Ca să aibă loc tranzacția cu BEM și AIC, săptămîna trecută, Vlad Plahotniuc a livrat în contul lui Oleg Voronin o sumă de cîteva milioane de euro. Noi avem o complicitate generală la crimă în țara asta”, a adăugat liderul MPA.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав