X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Militarii care au participat la misiunea din Irak au fost decorați cu dinstincții de stat (VIDEO)

6 sep. 2013,, 15:49   Societate
3192 0
Foto: army.md
107 de militari moldoveni au fost decorați, astăzi, cu distincții de stat pentru participarea la misiunea umanitară post-conflict din Irak. Ceremonia festivă a fost organizată cu prilejul împlinirii a 10 ani de la prima participare a militarilor Armatei Naționale la misiunea din Irak.
Principalul consilier de stat al prim-ministrului, Ion Corobceanu, prezent la eveniment, a menționat că misiunea a reprezentat primul test al Republicii Moldova și demonstrarea capacităților Armatei Naționale. ”Participarea la aceste misiuni a fost nu doar un ajutor poporului irakian, dar și promovarea imaginei Republicii Moldova pe arena internațională”, a menționat Corobceanu.

Conducerea Ministerului Apărării și-a exprimat convingerea că aceste misiuni au fost pentru militarii moldoveni nu doar o bună experiență profesională, ci și o școală diplomatică.

”Datorită eforturilor militarilor moldoveni Armata Națională a demonstrat că noi putem fi la acelaș nivel cu armatele altor state, că putem apăra pacea nu doar la noi în țară, dar și peste hotare. În prezent, Armata Națională trebuie să fie un garant și furnizor de securitate, nu doar consumatorul acestora”, a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuța.

Militarii moldoveni au participat la misiunile internaționale umanitare post-conflict din Irak în perioada 2003-2008. În aceste misiuni au participat șase contingente de militari moldoveni, în număr de 107 persoane. Minerii moldoveni au dezamorsat peste 400 de obiecte explozive de calibru diferit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?