X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

PL tinde să sesizeze CC privind concesionarea AIC și deetatizarea BEM (VIDEO)

6 sep. 2013,, 13:44   Politică
4980 1
Foto: noi.md
Partidul Liberal solicită convocarea de urgență a plenului parlamentului, în condițiile în care concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și deetatizarea Băncii de Economii se efectuează în mod fraudulos. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a solicitat convocarea ședinței Parlamentului pentru marțea sau miercurea viitoare. ”Trebuie discutate problemele care au apărut în jurul deetatizării obscure a Băncii de Economii și concesionării în condiții similare a Aeroportului Chișinău. Sîntem absolut siguri că amînarea ședințelor Parlamentului este legată nemijlocit de aceste două afaceri dubioase. Anume în luna august se fac cele mai multe murdării, cînd este perioada concediilor. De ce au amînat ședința tocmai pentru data de 26? Pentru că au nevoie de timp să încheie toate procedurile. Doar după aceasta ei vor fi considerați cumpărători de bună credință”, a precizat Munteanu.

De asemenea, Valeriu Munteanu a menționat că în prezent legalitatea acestor acțiuni este analizată în cadrul partidului. ”Urmează ca aceste clarificări să le facem în cîteva zile. În situația în care noi vom avea convingerea că s-a depășit cadrul constituțional, avînd în vedere și recenta hotărîre a Curții Constituționale, care a statuat competențele unui guvern demisionar, cu siguranță acest lucru va fi formalizat sub aspectul unei sesizări la Curtea Constituțională. Unii specialiști spun că nu există niciun stat în Europa care concesionează un aeroport național în totalitate. Nici rușii nu fac acest lucru. Sînt concesionate doar anumite servicii”, a precizat vicepreședintele PL.

Totodată, PL nu exclude că în această toamnă ar putea fi privatizate în mod fraudulos și alte instituții de stat, printre care ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?