Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Fără stres și cozi: de astăzi, alte trei tipuri acte de stare civilă pot fi solicitate on-line (VIDEO)

5 sep. 2013,, 13:57   Societate
5280 0
Foto: noi.md
Încă un pas spre beneficiul cetățenilor: Ministerul Justiției în colaborare cu Serviciul Stare Civilă (SSC) a lansat astăzi trei servicii noi de eliberare a actelor de stare civilă prin intermediul terminalelor de plată. Astfel, extrasele multilingve de pe certificatul de naștere, certificatul de căsătorie și certificatul de deces vor putea fi solicitate la ghișeele multi-media.

Aceste tipuri de acte de stare civilă sînt recunoscute în 19 țări europene și pot fi eliberate fără apostilare, supralegalizare și traducere. Potrivit Directorului Serviciului Stare Civilă, Lucia Ciobanu, în baza noului serviciu cetățenii vor putea obține orice tip de acte din cele susmenționate doar accesînd logo-ul SSC la orice terminal de plată. «Cetățeanul va economisi, în primul rînd, timpul său prețios și chiar financiar va economisi cheltuielile pentru a se deplasa la sediul SSC», a mai menționat Lucia Ciobanu.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a menționat că aceste trei tipuri de acte de stare civilă se numără printre cele mai solictate, în medie, pe an fiind înregistrate în jur de 20 mii de cereri. “SSC, ca și alte structuri ale Ministerului Justiției a început să ofere astfel de servicii electronice, în primul rînd, la acele servicii, care sînt cele mai solicitate de cetățeni, pe zi sînt circa 30-40 de cereri», a precizat Efrim.

Cetățenii, care au testat chiar în sediul SSC noul serviciu, au spus că este unul comod și binevenit.

Amintim că Serviciul e-Stare Civilă a fost lansat anul trecut, costul proiectului fiind de 20 mln dolari, credit acordat de Banca Mondială. Pînă la sfîrșitul anului current vor fi lansate și alte tipuri de servicii electronice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?