Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În Moldova va fi organizat pentru prima dată Festivalul Strugurelului

5 sep. 2013,, 13:18   Societate
2568 0
Foto: supersadovnik.ru
Moldova va găzdui în premieră Festival Strugurelului. El se va desfăşura duminică, pe 8 septembrie, la Cimişlia, cu participarea producătorilor agricoli din 23 de raioane.

După cum a comunicat pentru Agenţia "Infotag", unul dintre organizatori - Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al RM, Festivalul se va desfăşura la iniţiativa administraţiei raionale Cimişlia şi Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri. Festivalul este organizat în cadrul proiectului "Competitivitate Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor" (ACED).

În cadrul Festivalului vor fi organizate o expoziţie a strugurilor şi degustarea lor, forumul naţional "Strugurele de viţă de vie - cartea de vizită a Moldovei" şi diverse activităţi culturale. Participanţii vor avea posibilitatea să discute despre aspectele actuale de producere a soiurilor de masă şi perspectivele de dezvoltare a ramurii, competitivitatea legislaţiei din domeniu cu cea europeană, dar şi problemele ce ţin export.

La partea oficială a Festivalului vor participa producătorii şi exportatorii soiurilor de masă din Moldova şi România, savanţi, producătorii utilajelor de prelucrare şi ambalare, furnizori de îngrăşăminte şi produse de protecţie a plantelor.

Festivalul se va încheia cu un concert susţinut de interpreţi şi colective folclorice autohtoni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?