Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Contabil condamnat pentru fals în acte publice

5 sep. 2013,, 10:39   Societate
3332 0
Foto: antena3.ro
Contabila-şefă a Primăriei Tîrnova, raionul Donduşeni a fost condamnat pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice cu aplicarea unei amenzi de peste 10 mii de lei cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice în cadrul instituţiilor de stat pe un termen de 3 ani. Potrivit Procuraturii Generale, contabila a prejudiciat interesele publice cu peste 16 mii de lei, transmite NOI.md.

Ca urmare a investigațiilor s-a constatat că inculpata a trecut ilegal la cheltuieli salariile a doi angajaţi ai primăriei, printre care şi soţul acesteia, pentru perioadele în care respectivii s-au aflat peste hotarele ţării. Contabila susține că a făcut acest lucru pentru a nu le întrerupe stagiul necesar de cotizare pentru obţinerea ulterioară a dreptului la pensie.

Astfel, aceasta ar mai fi calculat în mod ilegal reţinerile contribuţiilor individuale de asigurare socială obligatorie din remunerările celor doi angajaţi, ceea ce a servit drept temei pentru efectuarea neîntemeiată a calculelor asigurărilor sociale garantate de stat şi fondurilor de retribuire a muncii pentru aceşti lucrători.

Sentinţa este cu drept de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?