Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Timp de două luni de la lansarea portabilităţii numerelor de telefon, peste 11,7 mii de abonaţi au făcut uz de acest serviciu

3 sep. 2013,, 10:26   Economie
3005 0
Foto: srsvc.com
În primele două luni de la lansarea portabilităţii numerelor de telefonie mobilă au fost portate 11,5 de numere, iar într-o lună de la lansarea acestui serviciu în reţelele fixe - 230 de numere.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la datele prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în această perioadă au fost înregistrate peste 13 mii cereri de portare, dintre care 12,8 mii - pentru numerele mobile şi peste 300 - pentru numerele fixe. La moment, în proces de examinare se află circa 1,4 mii cereri de portare a numerelor.

Directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a apreciat, în cadrul unei şedinţe de lucru, că rezultatele înregistrate sînt satisfăcătoare.

"În acest interval scurt de timp portabilitatea numerelor şi-a atins unul din scopurile sale principale: intensificarea concurenţei între furnizori care aduce beneficii directe utilizatorilor de telefonie. Portabilitatea numerelor a crescut libertatea de alegere a utilizatorilor şi puterea lor de negociere cu furnizorii, factor care i-a impus pe furnizori să depună eforturi suplimentare pentru a-şi păstra abonaţii şi a atrage noi utilizatori prin oferte mai atractive, cu tarife mai mici", a estimat Grigore Varaniţa.

Potrivit lui Varaniţa, pentru prima dată în Republica Moldova, cei trei furnizori de telefonie mobilă au lansat, odată cu demararea portabilităţii numerelor, oferte cu minute nelimitate pentru apeluri către orice reţea mobilă sau fixă pe parcursul unui an. Totodată, un furnizor de telefonie fixă oferă, în premieră pentru această piaţă, minute nelimitate pentru apeluri către orice reţea fixă în decursul unui an.

El a dat asigurări că ANRCETI va continua să monitorizeze realizarea procesului de portare a numerelor telefonice şi să ia măsurile necesare pentru identificarea şi soluţionarea eventualelor probleme apărute şi pentru prevenirea reapariţiei lor.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor finali de telefonie care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci cînd schimbă furnizorul. Începînd cu 1 iulie şi cu 31 iulie 2013, orice utilizator de telefonie mobilă şi, respectiv, de telefonie fixă poate beneficia de serviciul de portabilitate a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea unei cereri la furnizorul pe care l-a ales.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?