Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul Sănătăţii a respins informaţia cu privire la închiderea maternităţilor din centrele raionale

30 aug. 2013,, 10:44   Societate
2410 0
Foto : nur.kz
Ministerul Sănătăţii a respins informaţiile publicate în presă despre închiderea unor maternităţi din centrele raionale ale republicii.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, problemele întreţinerii acestor instituţii sînt tot mai multe însă "închiderea lor nu reprezintă o soluţie a problemei".

"Acest aspect poate fi abordat şi soluţionat numai prin prisma modernizării întregului sector spitalicesc din republică, dar nu a unei subdiviziuni din cadrul instituţiei", consideră specialiştii din cadrul ministerului.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că pe parcursul a 20 de ani, în Republica Moldova a fost creat şi implementat sistemul regionalizat de asistenţă perinatală format din trei niveluri. Astăzi în ţară îşi desfăşoară activitatea un Centru Perinatal de nivelul III (Institutul Mamei şi Copilului), zece Centre Perinatale de nivelul II (în cadrul fostelor spitale judeţene) şi douăzeci şi şapte de Centre Perinatale de nivelul I.

Notă informativă: În anul 2012, din totalul de 39,8 naşteri, 43% din naşteri s-au produs în Centrele Perinatale de nivelul I, circa 42% - în Centrele Perinatale de nivelul II şi 15% - în Centrul Perinatale de nivelul III.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?