Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Google vrea sa introduca taxiurile care merg singure

29 aug. 2013,, 17:30   Ştiri Auto
2377 0

Foto: Google

Gigantul american Google, care a realizat deja masina care se deplaseaza singura, vrea sa aduca aceasta tehnologie mai aproape de utilizarea in masa. Potrivit noilor zvonuri din piata, compania ia in considerare sa foloseasca aceste autoturisme pentru a crea asa-numitul serviciu "robo-taxi".

Filmele SF sunt din ce in ce mai aproape de realitate. In viziunea Google, masinile care se conduc singure vor lua pasageri si ii vor duce la destinatia dorita fara ca vreun om sa intervina in acest proces. In plus, ele vor fi conectate, cel mai probabil, la o aplicatie de pe telefonul mobil, noteaza cotidianul britanic The Independent. Astfel, compania Google a investit 258 de milioane de dolari in Uber, o aplicatie ce functioneaza in mai multe orase americane, prin care utilizatorii pot chema taxiuri, SUV-uri sau limuzine cu sofer si a carei valoare este estimata azi la 3,5 miliarde de dolari. Ceea ce nu se stie deocamdata clar este daca Google va alege sa opereze direct flota de masini autonome sau va opta pentru oferirea expertizei lor catre alte companii.

Mai multe companii auto, printre care Mercedes-Benz, Nissan sau Toyota, au dezvoltat prototipuri de autoturisme care se conduc singure si surse din industrie sunt de parere ca acestea nu vor fi prea nerabdatoare sa ii ureze "bun venit" companiei Google.

O masina Google costa 100.000 de dolari

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?