Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Leancă a îndemnat jurnaliștii să nu atragă atenția societății asupra figurii lui Plahotniuc

19 aug. 2013,, 17:15   Politică
5169 8
Foto : epochtimes-romania.com
Prim-ministrul Iurie Leancă le-a cerut jurnaliștilor să nu atragă atenția societății asupra figurii prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, oligarhului Vladimir Plahotniuc. El a afirmat acest lucru într-un interviu pentru Kommersant.md, răspunzînd la întrebarea de ce au încetat criticile din partea liberal-democraților la adresa partenerului de coaliție, de al cărui nume erau anterior legate mafiotizarea și monopolizarea țării.

"Poate că vă place să priviți înapoi, dar eu cred că acest lucru ar trebui să fie deja obiectul de studiu al istoricilor și al analiștilor politici. Noi însă trebuie să ne ocupăm de situația actuală și să căutăm soluții la multele probleme care există în prezent, în special în sfera economică și socială", a declarat Leancă.

"Trebuie să facem asta pentru ca oamenii să creadă în capacitatea noastră de a avea o înțelegere de ansamblu a modului în care trebuie dezvoltată țara. Avem o echipă solidă și un program clar de modernizare a țării. Acest lucru trebuie să fie pus în practică, ca oamenii să vadă schimbări concrete”, a precizat Leancă, adăugînd că, deși începînd cu anul 2009 țara permanent a depășit crize, după 2009, Guvernul Filat a început multe lucruri bune.

În același timp, noul scandal cu implicarea președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, prim-ministrul a refuzat să-l comenteze, spunînd că "a fost un caz demn de discuție publică, pentru că în accident a fost implicat un oficial de rang înalt al procuraturii".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?