X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Creştinii ortodocşi intră în Postul Adormirii Maicii Domnului

14 aug. 2013,, 12:14   Societate
4866 0
Foto: adevarul.ro
Astăzi începe Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămîni. Acesta se va încheia la 28 august, în ziua marelui praznic. Potrivit site-ului ortodoxia.md, postul îi pregăteşte pe credincioşi pentru cele două sărbători împărătești din luna august: Schimbarea la Faţă a Domnului şi Adormirea Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului este singurul dedicat Sfintei Marii, cea care l-a născut pe Mîntuitorul Iisus Hristos. Potrivit legendei, această perioadă le aminteşte creştinilor de virtuţile Maicii Domnului, dar şi de postul pe care Născătoarea de Dumnezeu l-a ţinut înainte de moartea sa.

Potrivit canoanelor, Postul Adormirii Maicii Domnului este mai puţin aspru decît cel al Paştilor, însă mai sever decît cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi al Naşterii Domnului.

În Postul Sfintei Marii este permis consumul de peşte doar la 19 august, de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului. Luni, miercuri şi vineri nu se mănîncă pînă la asfinţitul soarelui. Marţi şi joi se consumă mîncare fiartă fără ulei, iar sîmbătă şi duminică se face dezlegare la untdelemn şi vin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?