Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Air Moldova a obținut cel mai bun rezultat din istoria sa de 25 de ani

5 ian. 2018,, 11:30   Economie
4555 0

Compania Aeriană de Stat „Air Moldova”, în anul 2017, a înregistrat o creştere de peste 20% a traficului faţă de 2016, transportînd peste 1 milion 130 de mii de pasageri, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria sa de 25 de ani.

Potrivit unui comunicat al Companiei, top 7 cele mai solicitate destinaţii include Moscova, Sankt-Petersburg, Istanbul, Roma, Verona, Londra şi Frankfurt.

Air Moldova a contribuit și la dezvoltarea traficului de tranzit prin Aeroportul Internațional Chișinău, transportînd aproape 160 de mii de pasageri, în creştere cu 40% faţă de 2016. Trebuie de menţionat că Air Moldova figurează în top 10 transportatori aerieni, ca număr de pasageri transportaţi, pe destinaţiile Moscova-Italia şi Sankt Peterburg – Italia.

Pe parcursul anului 2017, Compania şi-a extins harta zborurilor cu 3 destinaţii noi: Krasnodar (28 aprilie), Dubai (23 noiembrie) şi Geneva (15 decembrie). Iar flota a crescut la 7 aeronave după ce în luna mai 2017 a fost achiziţionată o aeronavă de tip Airbus A319, cu o capacitate de 150 de locuri.

Aceste rezultate au contribuit la consolidarea poziţiei de lider pe piața aviatică moldovenească. Prin urmare, compania naţională a devenit un jucător regional important, oferindu-le pasagerilor conexiuni din estul Europei spre capitalele şi oraşele importante din Uniunea Europeană.


Air Moldova operează zboruri directe spre 30 de destinaţii din Europa și Asia precum: Atena, Barcelona, Bologna, Bruxelles, București, Dubai, Dublin, Florenţa, Frankfurt, Geneva, Istanbul, Larnaca, Lisabona, Londra, Krasnodar, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Veneția, Verona, Viena, Sankt-Petersburg și Torino la care se adaugă cursele sezoniere – Antalya, Corfu, Tivat, Zakintos și Sharm-el-Sheikh.

Compania oferă două clase de deservire – Economic şi Business.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?