Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Criza din Iran, discutată azi în Consiliul de Securitate al ONU

5 ian. 2018,, 10:21   Externe
1609 0

Consiliul de Securitate al ONU va avea vineri o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre situaţia din Iran, a anunţat Alma Konurbayeva, purtătorul de cuvînt al misiunii Kazahstanului la ONU, ţară ce asigură preşedinţia Consiliului de Securitate, relatează The Associated Press.

Şedinţa Consiliului de Securitate se va desfăşura vineri, la ora 22 (ora României).

Marţi, SUA au cerut reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate, iar Rusia a criticat acest act, considerînd că manifestaţiile din Iran nu sînt de competenţa Consiliului de Securitate. De asemenea, Moscova nu exclude să solicite un vot pe procedură pentru blocarea dezbaterile prin veto.

Cel puţin 23 de oameni au murit şi alţi peste 500 au fost arestaţi după declanşarea din urmă cu o săptămînă a protestelor din Iran.

Demonstranţii se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice şi a faptelor de corupţie din ţară. Scandările l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum şi conducerea clericală care se află la putere de la revoluţia din 1979.


Preşedintele iranian Hassan Rouhani a condamnat violenţele şi a subliniat că oamenii au dreptul să aibă o opinie diferită, în baza Constituţiei, dar a avertizat cetăţenii să renunţe la protestele antiguvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?