X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ivanka Trump, viitorul președinte al Statelor Unite?

5 ian. 2018,, 04:01   Externe
2784 0

Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, are de acum un birou la Casa Albă, chiar dacă ea nu este angajată de către guvern, relatează AFP şi Reuters.


De la depunerea jurămîntului de către Donald Trump la 20 ianuarie, Ivanka Trump (35 de ani) a fost văzută de numeroase ori în celebra West Wing, centrul nevralgic al puterii americane.

Vineri, fiica lui Donald Trump şi a primei sale soţii Ivana, a participat la o masă rotundă împreună cu preşedintele SUA şi cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit avocatei sale Jamie Gorelick, citată de site-ul Politico, Ivanka Trump va avea acces la informaţii clasificate şi va respecta aceleaşi reguli care se aplică consilierilor angajaţi ai Casei Albe.

"Credem că din precauţie, cel mai bine este ca Ivanka să respecte din proprie iniţiativă regulile care s-ar aplica în cazul în care ar fi fost angajată a guvernului federal, chiar dacă nu este", a explicat aceasta.

"Ca fiica adultă a unui preşedinte să aibă un rol activ în administraţie este fără precedent", a mai recunoscut ea.

Soţul Ivankăi Trump, dezvoltatorul imobiliar Jared Kushner, este unul dintre consilierii apropiaţi ai lui Donald Trump şi în această calitate a depus jurămînt la preluarea funcţiei.

Rolul foarte influent jucat de tînărul cuplu ridică numeroase semne întrebări asupra posibilelor conflicte de interese şi alimentează o dezbatere mai largă despre absenţa delimitărilor clare între afacerile familiei Trump şi funcţiile politice ale diferiţilor săi membri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?