Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vestul și centrul Europei GRAV afectate de furtuna Eleanor (FOTO)

3 ian. 2018,, 20:25   Externe
4040 0

Vestul și centrul Europei grav afectate de furtuna Eleanor care face ravagii în Marea Britanie, Franța, Olanda sau Germania.

Mai multe persoane au fost rănite și sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric iar transportul public și aerian a fost afectat în mai multe orașe, scrie BBC News.

Furtuna de iarnă Eleanor a măturat în cea mai mare parte a Europei de nord-vest și centru, inclusiv Franța și Germania, după ce, marți, a lovit Marea Britanie, și a lăsat sute de mii de locuințe fără curent electric.

Nouă persoane au fost rănite în urma furtunii în Franța, unde au fost înregistrate rafale de peste 110 km / h. De asemenea, în Olanda, o persoană a fost rănită după ce un copac a căzut peste ea.

Furtuna Eleanor este a cincea furtună de amploare a acestui sezon.


În nordul Franței, furtuna a lăsat peste 200.000 de gospodării fără curent electric și continuă să se îndrepte cu putere spre alte regiuni ale contietului. De asemenea, călătoriile cu avionul au fost perturbate în Paris și alte orașe din estul Franței.

În Paris, Turnul Eiffel a fost închis din cauza vânturilor puternice și parcurile au fost închise după ce vântul a ajuns până la 100 km / h.

În Germania, unde furtuna este numită Burglind a lovit mare parte din țară și a dus la întreruperea transportului în comun din cauza rafalelor de vânt de peste 120 km/h.

În Elveția au fost raportate aproximativ 14 000 de case fără curent electric, iar în Austria a fost emisă avertizare de avalanșă, riscul producerii unor căderi masive de zăpadă în zonele de munte crescând la cinci.

În Belgia a fost emis cod portocaliu de vânt puternic, iar oficialii au îndemnat persoanele care ies pe stradă să fie atente la crengile de copaci și alte obiecte care ar putea fi ridicate în aer de vântul puternic.

În Olanda, peste 200 de zboruri au fost anulate de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam și mia multe drumuri naționale și căi ferate au fost închise.

În Marea Britanie, mii de case au rămas fătă curent electric și transportul în zonele de coaste a fost întrerupt după ce furtuna Eleanor a lovit marți. Au fost înregistrate rafale de până la 161 km/h peste noapte și a fost emisă avertizare cod galben de vânt pentru Țara Galilor, Anglia , mare parte din Irlanda de Nord și sudul Scoției.

În Republica Irlanda s-au înregistrat rafale de vânt de 97 km / h și s-au înregistrat inundații, întreruperi ale călătoriilor și deteriorări ale clădirilor.

Meteorologii anunță că în cursul zilei de joi furtuna va ajunge în Corsica unde ar putea fi înregistrate rafale de peste 200 de km/h.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?