X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Urmașii lui Ștefan”, mai aproape de moldovenii din Cernăuți (FOTO)

3 ian. 2018,, 14:40   Societate
6014 1

Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan” și grupul de dansuri „Vatra” din cadrul organizației au participat la Festivalul Internațional de Cultură Moldovenească „Întîlniri de Crăciun”.

Festivalul a avut loc în perioada 29-31 decembrie 2017 în localitatea Dinăuți, regiunea Cernăuți. Organizator al acestui festival este Sergiu Reabco, președintele Asociației Tinerilor Moldoveni din Bucovina.

Astfel, pe parcursul acestor zile, tinerii din Moldova au putut să cunoască condițiile diasporei moldovenești din Ucraina, să se informeze despre tradițiile și datinile populare ale moldovenilor din Bucovina și nordul Basarabiei.

La fel, pe scena din Dinăuți a evoluat colectivul de dansuri populare „Vatra”, care activează în cadrul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”. Publicului bucovinean i-au fost prezentate dansuri moldovenești specifice zonei de centru a Moldovei.

În cadrul evenimentului, președintele Mișcării „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, a ținut un discurs în fața oaspeților, menționînd că „dezvoltarea bunelor relații între moldovenii din țară și cei din afară este una dintre prioritățile mișcării pe care o conduce.


„Noi am reacționat atunci cînd Guvernul Ucrainei a introdus controversata lege a învățămîntului, prin care urmează să se închidă școlile cu predare în limba moldovenească, am cerut explicații de la Ministrul Afacerilor Externe al Moldovei pe marginea acestui subiect. Intenționăm să mai organizăm evenimente comune cu tinerii moldoveni din Bucovina pentru a crea relații cît mai bune și durabile între tinerii noștri”, a subliniat el.

De asemenea, acest eveniment a fost și un bun prilej de a-i felicita pe moldovenii din Ucraina cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dorindu-le pace, prosperitate, sănătate și unitate, pentru a putea rezista provocărilor timpului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?