X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Emisiunile din campaniile electorale vor fi interpretate în limbajul semnelor

3 ian. 2018,, 13:21   Societate
1985 0

Posturile TV care vor difuza emisiuni cu caracter electoral vor fi nevoite să se asigure cu un translator în limbajul mimico-gestual. Noile prevederi au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Lilia Guțu, consultant în cadrul Serviciului comunicare și relații cu publicul al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a declarat pentru IPN că grila de programe pentru care trebuie să se asigure interpretarea în limbajul mimico-gestual va include emisiuni de dezbateri electorale, talk show-uri politice și buletine de știri difuzate în orele de vîrf, 17.00 și 23.00.

Programele vor fi transmise în reluare în limbajul mimico-gestual sau prin titrare sincron, dacă din anumite considerente nu s-a reușit acest lucru în direct. Titrele înserate în aceste programe vor fi amplasate în partea de jos a ecranului, vor avea o mărime citibilă, cu o viteză medie de rulare și vor corespunde cu esența și imaginile difuzate, scrie sursa citată.

De menționat că, de pe 1 septembrie 2017, posturile TV autohtone sînt obligate să difuzeze zilnic cîte un buletin de știri în prime-time cu interpretarea în limbajul mimico-gestual sau prin titrare sincron în lșimba romînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?