X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Aglomerație la vămi (FOTO)

3 ian. 2018,, 09:43   Societate
1952 0

La ora actuală, la punctul de trecere Leușeni se atestă un flux masiv de călători și mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră, citată de NOI.md

Potrivit sursei, este aglomerat teritoriul dintre punctele de trecere Leușeni și Albița, acest fapt îngreunează traversarea frontierei moldo-române pe sensul de ieșire din țară. La fel, se atestă trafic intensiv în punctul de trecere comun Criva-Mămăliga.

Ținînd cont de faptul că mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar și mulți vor pleca în afara țării în vacanțele planificate, Poliția de Frontieră se așteaptă la creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloacelor de transport.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere.

Astfel, fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care, în mod operativ și în timp real, vor realiza verificarea documentelor de călătorie.


La fel, fluxul de familii cu copii, dar și de persoane cu nevoi speciale va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru informarea acestora au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare.

DPF precizează că există o conexiune directă cu specialiști în tehnologii informaționale, pentru a asigura interoperabilitatea tuturor bazelor de date în vederea diminuării timpilor de procesare a documentelor de călătorie, sincronizarea acțiunilor cu angajații vamali și fortificarea conlucrării cu reprezentanții autorităților de frontieră din România și Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?