X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Coreea de Sud propune Phenianului discuții la nivel înalt

2 ian. 2018,, 21:04   Externe
1882 0

Coreea de Sud a propus marţi Phenianului discuţii la nivel înalt pe 9 ianuarie cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile intercoreene, după mîna întinsă de liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, care a evocat o participare a ţării sale la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018, transmite AFP.

"Sperăm că Sudul şi Nordul se vor putea aşeza faţă în faţă pentru a discuta despre participarea Coreei de Nord la jocurile de la Pyeongchang, precum şi alte chestiuni de interes reciproc pentru ameliorarea relaţiilor intercoreene", a declarat ministrul sud-coreean al Unificării, Cho Myoung-Gyon, într-o conferinţă de presă.

Acesta a propus, potrivit agenţiei Yonhap, ca întîlnirea celor două Corei să aibă loc marţea viitoare în satul armistiţiului, Panmunjom, din zona de frontieră demilitarizată dintre cele două ţări.

Coreea de Nord ar putea trimite o delegaţie în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2018, a declarat luni liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, într-o primă indicaţie că Phenianul ar putea participa la această competiţie sportivă.

"Sîntem dispuşi să luăm măsurile necesare" pentru "a trimite delegaţia noastră" la JO de la Pyeongchang, a afirmat Kim Jong-Un, în mesajul său de Anul Nou adresat poporului nord-coreean, preluat de AFP.

Autorităţile sud-coreene şi organizatorii JO de la Pyeongchang le prezintă ca fiind "Jocurile Olimpice ale Păcii". Acestea se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie, iar Jocurile Paralimpice urmează să înceapă la 9 martie.

Participarea Phenianului la evenimente sportive depinde în mare măsură de evoluţia situaţiei politice şi militare din Peninsula Coreeană.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong-Un s-a pronunţat pentru ameliorarea relaţiilor dintre cele două Corei. "Trebuie să îmbunătăţim relaţiile Nord-Sud, care sînt îngheţate, şi să facem din acest an un punct de cotitură în istoria naţională" coreeană, a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?