X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Localnicii din Truşeni vor mai multe microbuze

2 ian. 2018,, 17:11   Capitala
2352 0

Cîţiva locuitori din satul Truşeni, municipiul Chişinău, au protestat din nou în faţa Primăriei Capitalei.

Oamenii au cerut să le fie suplimentat numărul de microbuze, care circulă spre oraş, deoarece nu au cu ce să ajungă la muncă sau la studii. De asemenea, ei vor ca autobuzul numărul 17 să circule pînă la ora 22.00.

"Pentru ei principalul e ca locuitorii Capitalei să aibă cu ce merge, dar truşenienii că sînt de la sat... lasă că ţăranii vor răbda", a spus un locuitor la comunei Truşeni.

La manifestaţie au participat doar patru persoane în loc de 50, cîţi au fost anunţaţi. Cei cîţiva protestatari susţin că au fost puţini, deoarece ceilalţi nu au avut cu ce să ajungă în Chişinău:

"Azi nu am fost.- Dar aţi ştiut? - Nu am ştiut, toamna am fost, dar de azi nu ştiam. Foarte rău la noi în Truşeni, permanent întîrziem la serviciu".

"Foarte greu, sînt pline rutierele.- A fost organizat un protest în faţa primăriei aţi ştiut? - Am ştiut, dar nu am fost. - Dar de ce nu aţi plecat? - Pentru că am alte chestii".

"Vin cu întîrziere sau înaintea autobuzului ei sînt şmecheri şi iau lumea care aşteaptă autobuzul. Cîteodată este loc, cîte odată nu".

Oamenii se plîng şi pe comportamentul şoferilor de microbuze:

"Am rugat şoferul, vă rog frumos daţi căldura mai încet. El a scos patru lei şi m-a dat jos din rutieră. Aşa nu se face".

Primarul comunei Truşeni, Ion Apostol, spune că problema poate fi rezolvată doar de reprezentanţii Direcţiei Transport a Chişinăului.

"Reacţionăm la toate solicitările cetăţenilor. Dar toate întrebările la direcţia transport, ei graficul îl aprobă, transportul e a lor. Cu părere de rău", a declarat primarul comunei Truşeni.

Administratorul liniei de microbuz 135, care circulă din Chişinău spre Truşeni, spune că localnicii exagerează şi că, zilnic, 25 de vehicule transportă pasagerii.

"Circulă după grafic, în regim normal, ieri au fost mai puţine maşini, au fost şi mai puţini călători. Am fost verificaţi şi de direcţia de transport şi parcă tot normal. Ele sînt încărcate nu putem să negăm acest lucru", a menţionat Sergiu Olari, administratorul rutelor.

Un protest similar a avut loc în noiembrie 2017. Atunci, primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu a cerut ca problema să fie soluţionată cît mai repede, iar în scurt timp pe cursa Chişinău - Truşeni au fost puse încă opt microbuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?