Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon: Sesizarea depusă de deputații democrați la CC este ilegală

30 dec. 2017,, 10:45   Politică
4767 18

Igor Dodon afirmă că sesizarea depusă la Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului, depusă de către deputații democrați Sergiu Sîrbu și Corneliu Padnevici, este ilegală.

Potrivit lui Dodon, cererea privind numirea unor noi miniștri trebuia aprobată mai întîi de Parlament, după care depusă la Curtea Constituțională.

Mai mult, acesta afirmă că deputații înaintați de Guvern pentru numirea deputaților înaintați de Partidul Democrat sînt complici în furtul miliardului, iar acesta este motivul pentru care a respins cererile.

„Eu cred că președintele nu trebuie să semneze decretul celor care a furat miliardul. Procedura lor a încălcat regulamentul. Această cerere trebuie aprobată mai întîi de Parlament, după care depusă la Curtea Constituțională”, a afirmat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Amintim că președintele Republicii Moldova a respins, pentru a doua oară candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern săptămîna trecută, fapt prin care a declanșat procedura de suspendare a sa din funcție, așa cum s-a întîmplat în cazul numirii ministrului Apărării, Eugen Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?