Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

În Polonia s-a revenit la vechea denumire a străzii

29 dec. 2017,, 17:31   Externe
2339 0

În Polonia s-a revenit la vechea denumire a străzii, după redenumirile din perioada decomunizării.

După cum scrie Gazeta Wyborcza, președintele voievodatului Kujawsko-Pomorskie, Mikolai Bogdanovici, a luat pe 13 decembrie decizia să redenumească o serie de străzi din Bydgoszcz.

Astfel, au fost redenumite aleile Planului de șase ani, care urmau să poarte numele în cinstea fostului președinte polonez Lech Kaczynski.

Este remarcat faptul că acest lucru a provocat critici din partea Consiliului Municipal, majoritatea căruia o constituie partidele de opoziție.

Decizia președintelui voievodatului de a redenumi străzile a intrat în vigoare peste două săptămîni, după semnarea acestuia, pe 28 decembrie. În aceeași zi, Consiliul Municipal a avut o ședință, în cadrul căreia a fost luată decizia ca aleile să revină la denumirea lor veche - Planul de șase ani.


Anterior, a apărut informația că în orașul polonez Katowice, cîteva sute de persoane s-au reunit pentru a protesta împotriva redenumirii pieței în cinstea scriitorului Wilhelm Shevchik în piața Maria și Lech Kaczynski - președintele Poloniei și soția sa, care au murit în urma accidentului aviatic cu TU-154, în anul 2010, lîngă Smolensk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?