X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă răspunde dacă a fost o decizie corectă demiterea lui Galbur

28 dec. 2017,, 18:30   Politică
3100 2

Iurie Leancă, candidat la funcția de vicepremier pe integrare europeană în noul Guvern, a încercat să explice dacă a fost sau nu o decizie corectă demiterea lui Andrei Galbur din fruntea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Deși a evitat să răspundă direct, făcând referire la etică, a dat de înțeles că în cadrul Ministerului sunt mai multe aspecte care urmează să fie soluționate în viitorul apropiat.

„E nevoie mereu de a îmbunătăți lucrurile. Nu va fi foarte etic, dar mă voi opri asupra funcționării acestui domeniu. Având o experiență din '81, din punctul meu de vedere e că pe domeniul politicii externe și integrării europene, trebuie să facem mult mai mult. E nevoie de mult mai multă coerență, e nevoie de mesaje mult mai bine punctate și, nu în ultimul rând, e nevoie de refacerea sistemului în interiorul Ministerului, pentru că a început să șchiopăteze iarăși - un sistem bun pe care cu greu l-am creat împreună cu colegii din 2009 și în cadrul căruia am căpătat succese până la sfârșitul anului 2014”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Realitatea.md amintește că, acum o săptămână, liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că Andrei Galbur, ministru de Externe, dar și Octavian Calmîc, ministru al Economiei, Stela Grigoraș, ministru al Sanătății, Vladimir Cebotari, ministrul al Justiției, Vasile Bîtca, ministru al Agriculturii și Gheorghe Balan vicepremier pentru reintegrare vor fi înlocuiți.

Potrivit liderului PDM, s-a optat pentru întărirea caracterului tehnocrat și profesionist al echipei guvernamentale. De asemenea, a fost întărită și prezența femeilor în Guvern, 4 portofolii urmând să fie administrate de către femei.


Astfel, noul ministru al MAEIE ar putea fi Tudor Ulianovschi, în vârstă de 34 de ani, care este ambasadorul Republicii Moldova în Elveţia. Recent, el a fost ales în calitate de președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare. De asemenea, acesta este Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul Organizaţiei Naţiunilor Unite și a Organizația Mondială a Comerțului la Geneva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?