Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cetățenii din Japonia, pregătiţi de eventualitatea unui atac cu rachete al Coreei de Nord

27 dec. 2017,, 21:31   Externe
1804 0

Japonia va realiza în premieră, în ianuarie, la Tokyo, o simulare de evacuare a cetăţenilor capitalei în cazul unui eventual atac cu rachete, ca răspuns la repetatele lansări de proiectile nord-coreene, dintre care unele au zburat în acest an deasupra teritoriului nipon, transmite agenţia EFE.


Aproximativ 250 de oameni vor participa, pe 22 ianuarie 2018, la simulare, în care va fi exersată evacuarea spaţiilor în aer liber sau închise după ce sistemul prin satelit "J-Alert" ar alarma prin sirene şi difuzoare asupra lansării de rachete, a informat miercuri televiziunea japoneză NHK.

Simularea va avea loc în apropiere de gară şi de parcul de distracţii al complexului Tokyo Dome şi va pune în scenă ipotetica situaţie în care o rachetă balistică se îndreaptă spre teritoriul nipon, o temere în creştere în Japonia de cînd două rachete nord-coreene au survolat insula Hokkaido (nord), în august şi septembrie.

În faţa repetatelor teste balistice ale Phenianului, guvernul japonez a realizat, începînd din martie, exerciţii de alarmare antirachetă şi de evacuare rapidă în 25 de municipalităţi din ţară.

Pînă în prezent însă, aminteşte EFE, nu s-a înregistrat nicio simulare de acest tip în zone cu o mare densitate a populaţiei, precum Tokyo, deoarece acest tip de exerciţiu necesită pregătiri, cum ar fi restricţii semnificative de trafic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?