Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Președintele a acordat premii de stat și titluri onorifice la 18 actori

27 dec. 2017,, 12:40   Societate
3989 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret privind acordarea de premii de stat și de titluri onorifice pentru 18 reprezentanți ai diferitelor teatre din întreaga republică.

Premii și titluri onorifice vor fi acordate pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea artei teatrale, contribuție semnificativă la formarea valorilor culturale și artei înalte, relatează NOI.md.

Președintele a semnat decretele în legătură cu Ziua Națională a Actorului, care se sărbătorește anual în Republica Moldova la 27 decembrie.

Șeful statului a menționat pe o rețea de socializare că acești reprezentanți de seamă ai artei naționale, de o valoare inestimabilă, îşi dedică viaţa unor roluri pentru a bucura sufletele spectatorilor. „Lumea artistică autohtonă este bogată în talente şi valori profesionale, de aceea, trebuie să acordăm susținerea necesară pentru a le oferi șansa să fie valorificate”, a subliniat președintele.

El a remarcat că, în legătură cu această sărbătoare profesională, pentru merite deosebite în dezvoltarea și propagarea artei teatrale, contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică, a semnat un decret prin care a conferit distincții de stat și titluri onorifice la 18 reprezentanți ai teatrelor de pe tot teritoriul Republicii Moldova.


Dodon a promis să-i susțină și să-i încurajeze în continuare pe oamenii de cultură și tinerele talente care, prin profesionalism și dedicație, duc faima țării noastre în lume. „Trebuie să investim în cultură și educație, fiindcă oamenii sînt cel mai de preț activ pe care îl are Republica Moldova”, a scris el.

El le-a urat tuturor actorilor să aibă parte şi în continuare de premiere spectaculoase, să se bucure de împliniri, sărbători fericite și un nou început alături de cei dragi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?