Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sînt prieteni de-o viață dar au descoperit printr-o coincidență că sînt frați

27 dec. 2017,, 19:31   Externe
5006 0

Povestea incredibilă a doi americani face înconjurul lumii. Alan Robinson și Walter Macfarlane sînt prieteni de 60 de ani, iar anul acesta au sărbătorit ceea ce ei numesc „un miracol de Crăciun”. Cei doi au aflat de curînd că sînt frați, relatează presa din Hawaii.

Alan și Walter s-au născut și au crescut în Oahu, Hawaii. Ei s-au cunoscut la școală și au rămas prieteni decenii întregi. Între cei doi este o diferență de vîrstă de 15 luni și au aflat printr-o coincidență că au aceeași mamă biologică.

Alan Robinson fusese adoptat, în timp ce Walter Macfarlane avea mai multe întrebări legate de tatăl său biologic. Macfarlane a încercat să afle mai multe despre originile sale cu ajutorul site-ului Ancestry.com, care oferă servicii de testare ADN. Testul a arătat că Macfarlane avea ADN similar cu un alt utilizator și, mai mult decît atît, cei doi aveau cromozomi X identici, adică aveau aceeași mamă.

Macfarlane l-a sunat pe Robinson și i-a povestit despre utilizatorul Robi737, descoperit pe Ancestry, care îi era frate, fără să știe că utilizatorul respectiv era chiar prietenul său cu care vorbea la telefon. Cei doi au pus rapid cap la cap informațiile și și-au dat seama că, pe lîngă o prietenie de 60 de ani, aveau și legături de sînge.

„A fost un șoc, dar cînd ne-am gîndit mai bine ne-am dat seama că avem multe trăsături fizice în comun. A fost o experiență copleșitoare și încă este. Nu știu cît timp va dura pînă cînd îmi voi reveni din șoc”, spune Alan Robinson.

Cei doi le-au dat vestea cea mare familiilor lor chiar de Crăciun. „Este cel mai bun cadou pe care l-aș fi putut primi”, spune Robinson. „Este un adevărat miracol de Crăciun și sîntem foarte fericiți că ne-am găsit unul pe celălalt”, adaugă Macfarlane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?