Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Transnistriei nu vede nicio alternativă a formatului de negocieri "5 + 2"

26 dec. 2017,, 18:31   Politică
3342 3

Președintele Transnistriei, Vadim Krasnoselski, nu vede astăzi nicio alternativă a formatului de negocieri "5 + 2"privind reglementarea transnistreană.

Declarația în cauză acesta a făcut-o într-un interviu, acordat agenției ruse REGNUM, relatează NOI.md.

La rugămintea de a evalua perspectiva ulterioară pentru formatul 5+2, care determină în prezent, în mare parte, politica externă și securitatea Transnistriei, liderul nerecunoscutei RMN a afirmat că "Transnistria, în mod tradițional și consecvent, este pentru păstrarea tuturor platformelor actualului procesde negocieri".

"Sîntem deschiși pentru dialog. Nu întotdeauna dialogul în formatul „5+2“ se desfășoară regulat, așa cum ne-am dori“, a menționat Vadim Krasnoselski.

El a reamintit că penultima reuniune în formatulsus-numit a avut loc în vara anului 2016, la Berlin, iar în acest an numai datorită inițiativelor Tiraspolului în vederea necesității hotărîriivechilor problemesociale și ajungerea la un acord cu Chișinăul referitor la deschiderea podului între satele Bîcioc și Gura Bîcului, apostilarea diplomelor transnistrene de studii superioare, soluționarea problemei de funcționare „școlilor românești“, problemelor cu telecomunicațiile și disputelor funciare, a devenit posibilă organizarea reuniunii de la Viena, în noiembrie 2017.


"Nu văd astăzi nici o alternativă a formatului "5+2". Formatul funcționează. Desigur, nu este întotdeauna atît de eficient, mobil și realizatîn timp util, dar funcționează. De aceea, nu aș schimba sau corecta nimic", a spus liderul Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?