X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 954

Aproximativ 9000 de locuri vacante pe Piața Muncii din Moldova

26 dec. 2017,, 11:10   Societate
4344

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pînă marți, 22 decembrie 2017 erau în evidenţă 8896 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre ele sînt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Drochia - 23, și Dubăsari - 18.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sînt disponibile 1911 locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sînt disponibile în sectorul sănătății și învățămîntului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6985 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste 2000 mii sînt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sînt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (697), îngrijitor încăperi de producție și serviciu (156), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав