X 
Cazul Șor stiri: 599

Un nou model de pașapoarte în R. Moldova. Cînd vor fi lansate noile acte

25 dec. 2017,, 10:04   Societate
11417 1

Autoritățile vor lansa un nou tip de pașaport. Anunțul a fost făcut de directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru PRIME. Potrivit lui, noile acte vor intra în vigoare în luna februarie a anului viitor, cînd se vor termina stocurile pașapoartelor de tip vechi.

"Acest pașaport este cu un grad de securitate mai înalt, avem trei nivele de securitate și, cum s-a menționat, pașaportul biometric este practic imposibil de falsificat. Are și amprentele și datele biometrice", a spus directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu.

Pașapoartele vor avea un design nou. Pe prima pagină se va afla imaginea brandului turistic al țării, Pomul Vieții, iar pe celelalte vor fi mai multe monumente și locuri turistice din Moldova, precum Mănăstirea Căpriana, Arcul de Triumf sau Orheiul Vechi.

Potrivit lui Sergiu Răileanu, prețul noilor documente nu va crește. În prezent, pentru un paşaport eliberat în decurs de 30 de zile, moldovenii plătesc 850 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?