X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Israelul își anunță retragerea din UNESCO

24 dec. 2017,, 16:03   Externe
2552 0

Israelul îşi va anunţa oficial intenţia de a se retrage din UNESCO (organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, ştiinţă şi cultură) înainte de sfârşitul acestui an, a afirmat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmit dpa şi EFE.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a menţionat că scrisoarea de notificare a retragerii urmează să fie remisă noii secretare generale a UNESCO, Audrey Azoulay, înainte de venirea lui 2018.

Netanyahu a anunţat deja în octombrie că ţara sa se va retrage din UNESCO, în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din această organizaţie pe care o acuză că are poziţii antiisraeliene.

Retragerea Israelului din UNESCO "este necesară având în vederea atitudinea părtinitoare, unilaterală şi absurdă a acesteia faţă de Israel şi totodată pe fondul poziţiei ferme a SUA la ONU, pe care o salutăm", a declarat Netanyahu în şedinţa de cabinet săptămânală.AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Toth, editor online: Simona Aruştei)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?