X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Primarul de Drepcăuţi, trimis în instanţă pentru trafic de influenţă

21 dec. 2017,, 15:40   Societate
2370 0

Primarul satului Drepcăuţi, raionul Briceni, este învinuit de trafic de influienţă, după ce în 2015, activînd în aceeaşi funcţie, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea, relatează NOI.md.

Şi dacă nu era de acord, putea să-i ofere dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras.

În caz contrar, primarul, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Acum, primarul satului Drepcăuţi riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, precum şi poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12 935 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?