Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Netanyahu descrie ONU drept o "casă a minciunilor"

21 dec. 2017,, 23:28   Externe
2126 0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris ONU drept o "casă a minciunilor", joi, înaintea votului Adunării Generale, ce vizează un proiect de rezoluţie care cere Statelor Unite să-şi retragă recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Statul Israel respinge complet acest vot, chiar şi înaintea aprobării rezoluţiei. Ierusalimul este capitala noastră şi vom continua să construim acolo, iar ambasadele străine, ca cea a Statelor Unite, se vor muta la Ierusalim", a declarat Benjamin Netanyahu.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite va ţine o întîlnire de urgenţă, joi, cu scopul de a vota proiectul de revoluţie care respinge decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde unul dintre membrii permanenţi (SUA, Marea Britanie, China, Franţa şi Rusia) poate bloca orice rezoluţie, în Adunarea Generală niciun membru nu are o astfel de putere.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a avertizat că Washingtonul va "nota numele" celor care vor vota împotriva poziţiei SUA, iar preşedintele Donald Trump a ameninţat că va dispune reducerea asistenţei financiare în cazul acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?