Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani

22 dec. 2017,, 02:31   Externe
3957 3

Un sat antic despre care se crede că reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări umane din America de Nord a fost descoperit în timpul unei excavaţii pe o insulă mărginaşă din British Columbia.

Aşezarea, care are o vîrstă de aproximativ 14.000 de ani, a fost găsită pe Triquet Island, care se află la aproximativ 500 de kilometri nord-vest de Victoria, Canada.

Artefactele găsite includ unelte pentru aprinderea focului, cîrligi de peşte şi suliţe care datează dinEra Glaciară. Toate acestea ilustrează o imagine cu privire la modul în care civilizaţia a început în America de Nord, scrie The Independent.

Alisha Gauvreau, doctorandă în antropologie la Universitatea Victoria şi cercetătoare la Institutul Hakai, a afirmat: „ţin minte cînd am aflat datele şi stăteam acolo şi spuneam 'la naiba, e vechi'. Ce face acesta este că schimbă ideea noastră despre modul în care America de Nord a fost populată pentru prima dată”.

Experţii consideră acum că o mare migraţie umană a avut loc de-a lungul coastei vestice a continentului. Descoperirea se potriveşte de asemenea cu istoria orală a poporului Heiltsuk, care relata existenţa aşezărilor de coastă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?