X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Doi hackeri români au paralizat sistemul de supraveghere de lîngă Casa Albă

21 dec. 2017,, 21:01   Externe
2361 0

Doi hackeri români au spart aproape două treimi din camerele de supraveghere din Washington DC și au încercat apoi să șantajeze autoritățile americane, relatează CNN, care citează mai multe documente depuse la curtea federală de judecată.

Guvernul american a depus o plîngere în care îi acuză pe doi hackeri români, care au operat din afara SUA, că s-au infiltrat în 65% dintre camerele de supraveghere instalate în orașul Washington, adică 123 de unități din cele 187 din oraș. Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cișmaru sînt acuzați că s-au folosit de computerele la care erau conectate camerele de luat vederi pentru a distribui viruși de tipul ransomware, prin e-mailuri.

Informațiile care de-abia recent au fost făcute publice presei se referă la evenimente care ar fi avut loc într-o perioadă de patru zile din ianuarie 2017.

Aceștia sînt acum acuzați că se foloseau de malware pentru a bloca calculatoarele victimelor, pe care apoi le șantajau, cerîndu-le bani sau alte obiecte de valoare. Ei au fost găsiți prin intermediul adresei de e-mail de pe care trimiteau mesajele de tip spam și care era numită „vindem suflete”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?