X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

O metodă simplă de a încetini îmbătrînirea

24 dec. 2017,, 00:01   Externe
5008 0

Legumele cu frunze verzi încetinesc îmbătrînirea creierului, contribuind la păstrarea memoriei și altor funcții cognitive.

La această concluzie au ajuns specialiștii americani de la Centrul Medical al Universității Rush. Articolul de știință a fost publicat în jurnalul Neurology, se spune într-un comunicat de presă postat pe site-ul Phys.org.

Studiul a implicat 960 de persoane vîrstnice, a căror vîrstă medie era de 81 de ani. Ei au trecut chestionarul, indicînd ceea ce mănîncă de obicei. Voluntarii au efectuat, de asemenea, teste anuale pentru abilitățile cognitive (atenție, memorie, gîndire). Oamenii de știință au împărțit subiecții în cinci grupe în funcție de cît de des au folosit legume și i-au comparat pe cei care au mîncat 1,3 porții de verdeață pe zi cu cei care au mîncat aceste legume cel mai puțin (0,1 porții).

În ansamblu, în fiecare an facultățile mentale ale tuturor participanților au scăzut cu 0,08 unități standard. Cu toate acestea, la cei care mănîncă multă verdeață în fiecare zi, semnele de îmbătrînire a creierului s-au manifestat într-o măsură mai mică. Potrivit cercetătorilor, aceștia erau cu 11 ani mai mici decît cei care nu au consumat legume cu frunze verzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?