Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

După chemarea ambasadorului, Dodon, Muhametşin și Neguţa au avut o întrevedere

20 dec. 2017,, 18:40   Politică
2667 5

Miercuri, 20 decembrie, preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, la care a participat şi Ambasadorul Moldovei în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, notează NOI.md.

"Am discutat întregul spectru al relațiilor dintre ţările noastre, precum şi evoluţia pregătirilor pentru vizita mea în Rusia, preconizată pentru 26 decembrie curent", a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, discuţiile s-au axat pe restabilirea bunelor relaţii cu Federaţia Rusă, care au avut de suferit din cauza acţiunilor majorităţii parlamentare.

"Am exprimat îngrijorare față de degradarea relaţiilor diplomatice moldo-ruse, survenită în urma acţiunilor majorității parlamentare pe parcursul întregului an, care au fost îndreptate spre crearea discordiei între ambele state şi ruperea definitivă a contactelor cu Federaţia Rusă", a declarat Igor Dodon.

Preşedintele ţării este ferm convins că există modalităţi de a evita periclitarea de mai departe a relaţiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă şi de a trece la o cooperare bilaterală plenară.


Amintim că MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguţa, pe o durată nedeterminată, solicitarea venind „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldovene pe marginea acestor cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?