X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Recomandări pentru amatorii de focuri de artificii

20 dec. 2017,, 16:33   Societate
3101 0

În perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii încep să-şi "facă plinul" cu articole pirotehnice, doar ca în noaptea dintre ani să aibă parte de spectacole cu focuri de artificii.

Tocmai din acest motiv, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) ne recomandă să procurăm doar articole pirotehnice avizate spre a fi comercializate în unitățile de comerț.

De reţinut faptul că vînzarea sau transmiterea în posesie a articolelor pirotehnice consumatorilor care nu au atins vîrsta de 18 ani este interzisă, la fel ca şi utilizarea articolelor pirotehnice în localităţi, în timpul nopţii, între orele 22.00 și 07.00.

Potrivit APCSP, pentru fiecare articol cumpărat trebuie să se înmîneze o instrucţie de utilizare şi exploatare, care să conţină informaţii clare despre pericolul şi limitele utilizării acestora.

Totodată, produse pirotehnice cumpărate trebuie să fie etichetate în modul corespunzător, să conţină cel puţin denumirea şi adresa importatorului, tipul şi categoria articolului pirotehnic, precum şi termenul de valabilitate


Cei care au decis să se delecteze cu focuri de artificii în seara de Anul Nou trebuie să fie precauți, deoarece acestea prezintă pericol incendiar, iar substanțele obţinute în rezultatul arderii lor pot dăuna grav oamenilor şi mediului ambiant. Înainte de a utiliza produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?