X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Voronin despre revenirea lui Leancă, Tănase și Gaburici la Guvern

20 dec. 2017,, 12:41   Politică
11347 15

Noul guvern nu se va deosebi cu nimic de precedentul, continuînd aceeași politică antisocială și antipopulară a actualului cabinet, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Politicianul și-a expus poziția pe marginea remanierilor guvernamentale, inițiate de democrați, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. El a luat în derîdere afirmațiile PD precum că noul guvern va fi unul tehnocrat.

„Noi deja ne-am obișnuit că propaganda lor oficială, și a democraților, și a socialiștilor, este mincinoasă pînă la nerușinare. Cum putem vorbi despre depolitizare, dacă "mult iubitul" Leancă este lider de partid?”, a reacționat Voronin.

În opinia lui, cel puțin doi dintre candidații propuși la funcțiile de miniștri au fost implicați direct în frauda bancară, iar pentru aceasta ei trebuie trași la răspundere, nu promovați în posturi cheie.

„Ambii foști premieri au semnat pentru emiterea garanțiilor de stat - unul de 13 miliarde și altul de 5 miliarde. Încă nu au răspuns pentru asta, dar au fost numiți din nou. Numele celorlalți miniștri, mie, sincer nu-mi spun nimic. Nu știu ce experiență au ei, de ce sînt capabili”, a adăugat Voronin.


Liderul comuniștilor a criticat dur și decizia de a-l numit în funcția de ministru al justiției pe fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase, o figură pe care o consideră extrem de politizată.

„Toți cunosc cît este de politizat acest personaj. Nimeni nu are dubii în privința viziunilor lui antistatale, antinaționale, pe care și le-a expus în calitate de președinte al CCM. Sub ghidarea lui a fost modificată Constituția de 8 sau 9 ori, a fost încălcat grosolan însuși textul Constituției, iar astăzi el va conduce Ministerul Justiției. Asta e o amenințare directă la adresa independenței țării. Pe de altă parte, numirea lui este o demascare”, a opinat politicianul.

Potrivit lui, acum a devenit clar că „Tănase a executat comenzile politice ale regimului, chiar și cele mai controversate, absurde, prostești”.

„Acest guvern nu este cu nimic mai bun decît precedentul, va continua aceeși politică antisocială, antipopulară”, a conchis Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?