Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un bărbat s-a trezit cu contul bancar gol

19 dec. 2017,, 13:21   Societate
3677 2

Un bărbat a dat în judecată Eximbank-Gruppo Veneto Banca, după ce i-au dispărut banii din cont.

Reclamantul s-a adresat cu cerere de ridicare a numerarului, însă a fost informat că nu i se poate elibera suma solicitată pe motivul insuficienței surselor financiare. Acest fapt a trezit suspiciuni reclamantului, determinîndu-l să se adreseze cu o plîngere.

Prin urmare, a fost emisă o ordonanță prin care s-a dispus efectuarea expertizei grafologice și tehnice a actelor și s-a constatat că la rubrica ”depunător” și ”suma a primit” în ordinele de eliberare a numerarului de pe contul său, în număr de 105 exemplare, semnătura nu a fost executată de reclamant. Urmărirea penală a fost pornită pe numele unei angajate a băncii, care activa în calitate de operator ghișeu, pe faptul însușirii ilegale a banilor din conturile bancare ale deponenților. Cuantumul prejudiciului material cauzat a fost stabilit la peste 145 de mii de euro. Acesta a solicitat încasarea prejudiciului material și încasarea cheltuielilor de judecată.

Instanța de fond a admis acțiunea și s-a dispus încasarea din contul băncii a sumei de 145.145 de euro și 25.000 de lei taxa de stat. Ulterior, Prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a admis apelul declarat de Eximbank – Gruppo Veneto Banca, s-a casat hotărîrea judecătoriei de fond și s-a remis cauza la rejudecare, într-un alt complet de magistrați.

După rejudecare, cererea a fost admisă și s-a dispus încasarea sumei 145.145 de euro, iar prin decizie suplimentară a fost încasată și taxa de stat de 25.000 de lei.


Reprezentanții băncii au depus apel și a cerut recalcularea sumei, deoarece bărbatul a retras o parte din bani. La apel s-a decis micșorarea cuantumului prejudiciului material pînă la suma de 97.360 de euro. În rest, hotărîrea instanței de fond a fost menținută. Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?