Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un minor este cercetat penal pentru un apel telefonic

19 dec. 2017,, 10:01   Societate
2720 0

Recent, o locuitoare a capitalei a telefonat la serviciul specializat 902, comunicînd faptul că un necunoscut ar fi sunat-o şi i-ar fi spus că blocul în care locuieşte ar fi minat.

La apelul femeii au reacţionat echipele specializate mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi au verificat toate etajele şi subsolul casei de locuit, nefiind depistate obiecte suspecte de explozibil. În acest context ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au demarat acţiuni specializate, pentru a identifica şi reţine autorul apelului telefonic.

Acesta s-a dovedit a fi un minor de 12 ani, domiciliat în Raionul Cahul. Conform informaţiilor preliminare, acesta, împreună cu un coleg de clasă, ar fi efectuat apelul telefonic în scop de glumă, iar numărul de telefon l-ar fi format la întîmplare. Minorul şi-ar fi recunoscut implicarea în acest caz.

În pofida faptului că suspectul este de o vîrstă minoră, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre pregătirea unei explozii, care prevede amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei atenţionează părinţii să monitorizeze permanent activităţile copiilor şi să-i instruiască privind comportamentul în societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?