X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moscova anunță că își retrage toți observatorii militari din Donbas

19 dec. 2017,, 08:52   Externe
2374 0

Observatori militari ruși din cadrul Centrului Comun de Monitorizare și Coordonare (CCMC) din Donbas își vor înceta activitatea și vor parasi teritoriul Ucrainei începînd cu data de 19 decembrie, a anunțat Ministerul rus de Externe într-o declarație oficială.

Decizia de sistare a activitatii observatorilor rusi în cadrul CCMC a fost luată din cauza ”acțiunilor autorităților ucrainene”, susține MAE rus.

„Partea ucraineană în mod deliberat a creat pentru membri [CCMC] o ambianță tensionata dpdv moral si psihologic, împiedicandu-i să-și îndeplinească îndatoririle” – a declarat Ministerul rus de Externe.

În plus, MAE afirma că, începînd cu 1 ianuarie 2018, în Ucraina va intra în vigoare o nouă procedură de intrare a cetățenilor Federației Ruse. În special, rușii care vor dori sa intre in Ucraina vor trebui să comunice autorităților ucrainene din avans intentia si datele personale detaliate.

O astfel de prevedere este contrara acordului ruso-ucrainean privind călătoriile fără viză și „inacceptabilă pentru armata rusă“, anunta MAE rus.


În componența Centrului Comun de Monitorizare și Coordonare (CCMC) intra militari ai armatei ruse și ucrainene. Centrul a fost înființată la sfîrșitul anului 2014. CCMC are ca sarcina monitorizarea punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, inclusiv supravegherea încetarii focului în Donbas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?