Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Au fost aprobate noi cerințe pentru informarea consumatorilor cu privire la produse

18 dec. 2017,, 17:31   Societate
3130 0

În Moldova au fost aprobate noi cerințe pentru informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, etichetele acestora fiind completate cu informații noi.

Acest fapt îl prevede o Legea privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, pe care Parlamentul a adoptat-o în lectura finală la ultima sa ședință plenară din 15 decembrie, relatează NOI.md.

Potrivit noilor prevederi, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene.

În premieră, aceasta va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată, va fi obligatorie o declaraţie nutriţională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Totodată, eticheta va include informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar, data limită de consum sau data durabilităţii minimale sau data fabricării și termenul de valabilitate.

Documentul impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă pe înţelesul consumatorului. Noile cerințe stipulează expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Noile cerințe vor intra în vigoare după 12 luni de la data publicării în Monitorul oficial al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?