Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Călătoriile cu taxiul s-ar putea scumpi

18 dec. 2017,, 13:50   Societate
3029 0

O inițiativă legislativă ce prevede impozitarea plăților salariale ale angajaților din domeniul transportului auto în regim de taxi a fost înaintat Legislativului spre adoptare, informează NOI.md.

Proiectul vizează șoferii cu autoturisme particulare care activează în regim special și prevede următoarele: angajatorul care achită salariu conducătorului auto va fi obligat să rețină un impozit de 200 de lei lunar de la fiecare șofer din venitul ce nu depășește 3.000 de lei; și 500 de lei lunar de la fiecare șofer, din venitul ce nu depășește 10.000 de lei.

În urma acestor modificări operate la Codul fiscal, călătoriile cu taxiul s-at putea majora cu 5-6 lei, notează autorii proiectului. Inițiativa mai prevede că angajatorii din domeniu vor trebui să prezinte lunar, pînă la data de 25 a lunii de gestiune, lista angajaților ce urmează să activeze în luna următoare. Lista va fi prezentată la Serviciul Fiscal de Stat. În cazul în care nu vor prezenta datele sau le vor prezenta cu întîrziere, angajatorii vor fi sancționați cu o amendă de pînă la 10.000 de lei. Amenzile sînt prevăzute și pentru taximetriști persoane fizice. Aceștia vor fi sancționați cu 500 de lei în cazul în care vor face încasări bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și control.

Totodată, inițiatorii propun reglementări cu privire la achitarea contribuției de asigurări sociale și medicale în cazul șoferilor care prestează servicii de taxi cu autoturisme particulare.

Potrivit autorilor, deputații democrați Sergiu Sîrbu și Corneliu Padnevici, scopul inițiativei este de a îmbunătăți situația în domeniul serviciilor de taxi și de a le permite lucrătorilor din acest sector să activeze în mod transparent și eficient.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?