X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Încă 30 de zile de arest pentru unul dintre bănuiții în cazul tragediei din Pașcani

15 dec. 2017,, 17:21   Societate
1923 0

Încă 30 de zile de arest pentru unul dintre bănuiții în cazul tragediei muncitorilor morți în mina din Pașcani, Criuleni.

Bărbatul este bănuit de încălcarea regulilor de protecție a muncii, soldată cu decesul mai multor persoane. Celelalte trei persoane sînt cercetați în stare de libertate. Decizia a fost luată de judecătoria Criuleni.

Avocatul bărbatului căruia i-a fost prelungit arestul nu este deacord cu decizia instanței și afirmă că o va contesta la Curtea de Apel.

”Considerăm că este o decizie nemotivată, nejustificată. Nu au fost probate riscurile care prevăd posibilitatea de a ține în arest o persoană. S-a făcut o excursie asupra faptelor, dar fără a fi demonstrate. Că spre exemplu se va eschiva, va comite o altă infracțiune”, a spus ovocatul Grigore Bîrcă.

De cealaltă parte, procurorul consideră că aflarea individului în libertate ar putea prejudicia ancheta.

” Necesitatea se impune prin faptul că a nu influența participanții la proces și nu a influența buna desfășurare a urmăririi penale. Eu am expus în demers probe suficiente și instanța a admis demersul”, a spus procurorul Ivan Rapeșco.

În urma tragediei din mina de la Pașcani trei muncitori au murit striviţi de un perete. Doi dintre bărbați au decedat pe loc, iar al treilea s-a stins în drum spre spital. În mina din Paşcani lucrau aproximativ 50 de persoane.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?