X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Curtea Constituţională a validat mandatul de deputat în Parlament a Alionei Babiuc

13 dec. 2017,, 18:30   Politică
3478 0

Curtea Constituţională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a Alionei Babiuc, aleasă pe lista membrilor supleanți ai partidului comuniștilor.

„Pornind de la argumentele invocate, Curtea Constituţională a declarat-o aleasă în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe doamna Aliona Babiuc. Hotărârea Curţii este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se menţionează în hotărîrea Curţii.

Curtea Constituţională a mai menționat că la 9 decembrie 2014 a confirmat rezultatele alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova din 30 noiembrie a aceluiași an, cu validarea mandatelor deputaţilor aleşi, și a confirmat listele candidaților supleanți la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, Aliona Babiuc, se regăsește pe lista Partidului Comuniștilor.

De menţionat faptul că validarea mandatului de deputat a Alionei Babiuc a fost propusă Înaltei Curţi de către Comisia Electorală Centrală, asta după ce comunista Oxana Domenti și-a depus mandatul de parlamentar din propria inițiativă, la 7 decembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?