Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Colaborare moldo-belarusă extinsă în domeniul cooperării industriale

12 dec. 2017,, 14:20   Economie
1974 0

Moldova și Belarusul ar putea extinde colaborarea bilaterală în domeniul cooperării industriale.

Potrivit presei belaruse, acest fapt a fost menționat de către premierul Republicii Belarus, Andrei Kobeakov, în timpul întîlnirii de la Minsk cu premierul moldovean, Pavel Filip, informează NOI.md.

El a subliniat că în acest an se împlinesc 25 de ani de relații diplomatice între cele două țări, iar pe o gamă largă de cooperări, inclusiv în comerț și economie, au fost înregistrate progrese vizibile.

„În același timp, avem încă direcții suplimentare de cooperare. În primul rînd, ne bazăm pe extinderea proiectelor implementate cu succes în domeniul cooperării industriale”, a spus prim-ministrul Belarusului.

Andrei Kobeakov a explicat că ar putea fi vorba despre o extindere a producției de asamblare a utilajelor de tracțiune. „Acum, aproximativ 70% dintre tractoarele de pînă la 130 de cai-putere în Moldova sînt belaruse, dar intenționăm să extindem asamblarea”, a adăugat el.


Șeful Guvernului Republicii Belarus a menționat, de asemenea, proiecte comune, cum ar fi producția de troleibuze și autobuze MAZ în Moldova.

„Sîntem interesați să participăm la programul de construcție a drumurilor, discutat în mod activ în țara dvs. Subiectul nu este eliminat de pe agendă”, a subliniat Kobeakov.

La rîndul său, vicepremierul Belarusului Mihail Rusîi a menționat că specialiștii belaruși lucrează deja pe patru tronsoane rutiere din Moldova. „Recent, a fost deschis un alt proiect, iar specialiștii noștri vor construi acolo încă 52 km de drum”, a spus el.

Anterior, partea moldovenească a anunțat că președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a fost invitat să viziteze Moldova în prima jumătate a anului 2018. Andrei Kobeakov a spus că părțile au elaborat termenele vizitei și agenda propusă. „Vom promova dezvoltarea în continuare a cooperării noastre comerciale și economice – credem că această cooperare va fi una serioasă și de durată. Și niciuna dintre părți nu se îndoiește de acest lucru”, a remarcat premierul Belarusului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?