X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diplomat rus: Deschiderea Oficiului NATO este imixtiune în afacerile Republicii Moldova

11 dec. 2017,, 16:20   Externe
3041 12

Președintele Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Internaționale, Constantin Cosaciov, a calificat deschiderea Oficiului de Legătură NATO, drept "imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova", relatează Infotag. El a declarat presei ruse că prin acest pas Moldova și-a pierdut, de facto, neutralitatea".

"Obiectivul prin care Alianța Nord-Atlantică și-a asigurat "reședința" pe pămîntul moldovenesc este evident", a spus Cosaciov. - Aceasta este o încercare de a influența în mod direct situația din interiorul țării. Cineva încearcă să acuze Rusia de amestec în treburile interne ale unui stat suveran, dar vedeți ce face România și, împreună cu ea, UE și NATO, față de Moldova. Este o imixtiune absolut inoportună în afacerile interne ale acestei țări, o încercare de a o controla din afară, o încercare de a lichida inclusiv tot felul de flirturi cu această țară, în scopul schimbării strategiei sale de politică externă - renunțarea la statutul de neutralitate, admiterea la putere a politicienilor loiali pro-occidentali".

Cosaciov a reamintit că, potrivit sondajelor, "majoritatea populației Republicii Moldova optează pentru apropierea de Rusia, și nu de Occident, pentru menținerea statutului neutru al țării... În acest context, deschiderea Oficiului de Legătură NATO înseamnă că majoritatea politicienilor moldoveni sînt fie miopi și naivi, fie cinici și pragmatici în ce privește îndeplinirea acelor sarcini, care le-au fost trasate de curatorii lor străini. În aceste condiții, se apropie această expansiune a NATO, care va fi în cele din urmă, însoțită de încercări de a influența în mod direct situația din interiorul țării".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?